• Novinky

            • Dopravné ihrisko s Férovou nadáciou O2

            • Vďaka príspevku Férovej nadácie O2 sa našej škole podarilo skvalitniť funkčnosť externého prostredia materskej školy, konkrétne dopravné ihrisko, ktoré sme vybavili štyroma šľapacími vozidlami, dvoma odrážadlami, troma kolobežkami a dopravnými značkami. Neopomenuteľným pomocníkom pri dopravnej výchove je pre nás zakúpený počítač s príslušenstvom.

              Deti s radosťou prijali toto vybavenie, ktoré chýbalo už existujúcemu dopravnému ihrisku.

              Dopravnými značkami sme zorganizovali „plynulosť premávky“ a taktiež dôležitú edukáciu detí, ktoré mali možnosť vyskúšať si dopravnú výchovu v praxi. Zorganizovali sme Deň dopravy v materskej škole, ktorý sa u detí stretol s veľkým nadšením, nakoľko dopravné prostriedky riadili „ako veľkí“.

              Deti sa tešia na pohybové aktivity na školskom dvore, evidujeme zvýšený záujem o pohyb, časom azda vyhodnotíme túto snahu aj v oblasti zníženej chorobnosti a obezity u detí.

              Ďakujeme Férovej nadácii O2 a všetkým jej pracovníkom prajeme veľa úspechov v pracovnom i osobnom živote!

            • Opatrenia kvôli výskytu COVID-19

            • Oznamujeme, že od 22.09.2021 do 02.10.2021 je na základe rozhodnutia RÚVZ TN trieda mladších detí -  Lienky mimo prevádzky z dôvodu výskytu COVID-19. Ďakujeme za porozumenie.

            • Začiatok šk. roka 2021/22

            • Oznamujeme Vám, že 2. septembra 2021 naša CMŠ bl. Tarzície slávnostne otvorí svoje brány malým žiačikom už siedmykrát od svojho založenia. Začíname v klasickej prevádzke od 6.30 hod. pri dodržiavaní opatrení kvôli COVID-19. Tešíme sa na Vás!

            • Hasiči v škôlke

            • Veľmi sme sa potešili, keď nás v horúci deň 21. júla 2021 v škôlke navštívili hasiči, ktorí nás poučili ako sa správať a aké opatrenia dodržiavať, aby sme nikdy nevyvolali požiar, aby nás nemuseli hľadať stratených v lese, alebo vyprosťovať... Prichystali nám aj súťaže v hasení a nakoniec nám uštedrili lahodné osvieženie, keď nás postriekali hasičskou hadicou. Ďakujeme a prajeme im veľa síl k tejto namáhavej službe.

            • Rozlúčka s predškolákmi 2021

            • Horúce letné popoludnie bolo 23. júna 2021 v znamení rozlúčky s našimi drahými štrnástimi predškolákmi, s ktorými sme spolu strávili nejeden rôčik. Prajeme Vám, milí kamaráti, veľa chuti do učenia!

            • Karnevalový deň detí

            • Keďže tento školský rok k nám nebol prajný kvôli škaredému kovidu a nemohli sme si urobiť karneval, vynahradili sme si to 1. júna 2021 karnevalovým dňom detí :)

            • Plná prevádzka školy od 12.04.2021

            • Oznamujeme Vám, že od pondelka 12. apríla 2021 je naša CMŠ bl. Tarzície otvorená pre všetky deti.

              Ďakujeme za zhovievavosť a prajeme požehnané dni Pánovho vzkriesenia!

            • Zápis detí do CMŠ bl. Tarzície na predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2021/2022

            • Č.j. 16/2021

              Riaditeľka CMŠ bl. Tarzície v Trenčíne po dohode so štatutárnym zástupcom zriaďovateľa Kongregácie SSNPM, Sládkovičova 22, 080 01 Prešov, v zmysle § 59 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v zmysle § 3 Vyhlášky 306/2008 Z.z. O materskej škole určila čas zápisu detí do CMŠ bl. Tarzície.

              Zápis detí na školský rok 2021/2022 sa uskutoční

              v čase od 15.04.2021 do 15.05.2021

              Deti sa do CMŠ bl. Tarzície prijímajú na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu dieťaťa, ktorú treba predložiť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, treba predložiť aj súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

              Kritériá prijímania detí do CMŠ bl. Tarzície:

              Prednostne sa prijímajú deti:

              • s odloženou povinnou školskou dochádzkou,
              • ktoré dovŕšili 5. rok veku,
              • ktoré už majú súrodenca v CMŠ bl. Tarzície.

              Žiadosť o prijatie na predprimárne vzdelávanie si môžu rodičia osobne vyzdvihnúť v CMŠ bl. Tarzície, alebo ju nájdu v sekcii Dokumenty na web. sídle školy www.tarzicia.edupage.org  a vyplnenú ju doručia najneskôr do 15.05.2021 na adresu CMŠ. (Akceptuje sa aj vlastná forma prihlášky.)

              Rodič môže podať žiadosť osobne, poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy, e-mailom alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu. Taktiež prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky materskej školy, alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

              V Trenčíne 10.03.2021   

                                                                                                                   Mgr. Magdaléna Ondovčáková, riaditeľka školy

            • Prevádzka MŠ pre rodičov kritickej infraštruktúry

            • Na základe nariadenia RÚVZ TN a rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vám oznamujeme, že

              prevádzka našej MŠ bude 

              od  01.03.2021 do odvolania

              pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre

               a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

              Ďakujeme za pochopenie a prajeme všetko dobré.

            • OBNOVENIE PREVÁDZKY MŠ od 22.02.2021 pre všetky deti

            • Milí rodičia!

              Na základe rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vám oznamujeme, že prevádzka našej CMŠ bl. Tarzície bude od  22.02.2021 obnovená pre všetky deti.

              Podmienky:

              - dodržiavanie doterajších hygienických opatrení,

              - na základe negatívneho testu alebo dokladu o prekonaní ochorenia COVID-19 budú rodičia podpisovať čestné vyhlásenie, ktoré budú dokladať fotokópiou negatívneho testu alebo fotokópiou dokladu o prekonaní ochorenia COVID-19,  

              - tlačivo čestného vyhlásenia je k dispozícii aj na web. sídle školy – dokumenty,

              - certifikát negatívneho testu platí 7 dní,

              - ak sa obidvaja rodičia, prípadne aj len jeden rodič rozhodne bez objektívnych príčin, že sa nebude testovať, dieťa nemôže nastúpiť do MŠ,

              - v prípade, že z objektívnych dôvodov nebudú môcť byť testovaní obidvaja rodičia prípadne jeden z rodičov, o tomto stave informujú riaditeľku MŠ,

              - negatívny test sa bude vyžadovať aj od osoby, ktorá bude viesť prípadne vyzdvihovať dieťa z MŠ a nie je zákonným zástupcom dieťaťa,

              - tieto podmienky sa môžu meniť podľa aktuálnej epidemiologickej situácie, o čom bude riaditeľka informovať.

               

              Ďakujeme za porozumenie.  

              V Trenčíne, 18.02.2021                            Mgr. Magdaléna Ondovčáková, riaditeľka školy

            • PREVÁDZKA MŠ pre rodičov kritickej infraštruktúry

            • Po dohode so zriaďovateľom, na základe rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vám oznamujeme, že

              prevádzka našej MŠ bude obnovená

              od  18.01.2021 do odvolania

              pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre

               a pre deti zákonných zástupcov,

              ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

               

               

            • Prerušenie prevádzky MŠ

            • Po dohode so zriaďovateľom, na základe rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

              Vám oznamujeme, že prevádzka našej MŠ bude prerušená v čase od  11.01.2021 do 15.01.2021 z dôvodu vážnej epidemiologickej situácie.

              Počas tohto obdobia máte nárok na pandemickú OČR.

            • Riaditeľské voľno MŠ kvôli COVID-19

            • č.j. 114/2020

              VEC

              Riaditeľské voľno CMŠ kvôli COVID-19

               

              Riaditeľstvo CMŠ bl. Tarzície po dohovore so zriaďovateľom, na základe vážnych podozrení výskytu nákazy COVID-19 u pedagogického zamestnanca a detí navštevujúcich MŠ, opierajúc sa o Manuál pre materské školy vydaný  Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 23.10.2020

               

              udeľuje „riaditeľské voľno“

              celej CMŠ bl. Tarzície

               v dňoch od 16.12.2020 do 18.12.2020.

               

              V Trenčíne 15.12.2020                                                                             Mgr. Magdaléna Ondovčáková

                                                                                                                                             riaditeľka školy

            • Návšteva sv. Mikuláša

            • Svätý Mikuláš nezabudol na našu škôlku ani tento rok, hoci aj on je veľmi opatrný voči CIVID-19. 4. decembra 2020 pri dodržaní prísnych hygienických opatrení potešil deti darčekmi a sľúbil, že sa za nás bude v nebi prihovárať.

            • Požehnanie detí

            • 20. novembra 2020 pred sviatkom Vovedenia Bohorodičky do chrámu o. Igor požehnal deti našej škôlky, aby boli zdravé a aby sa bezpečne mohli spolu hrať v škôlke.

            • KARANTÉNA KVôLI COVID-19

            • Milí rodičia,

              naša škola je od 21.10.2020 do 30.10.2020 v povinnej karanténe kvôli výskytu COVID-19.

              Ďakujeme za pochopenie a prajeme pevné zdravie.

              Mgr. M. Ondovčáková, riaditeľka školy